image_7(1)
Travel

Escapada in Delta Dunarii

image_1

Hi loves,

Dupa cum ati vazut deja, weekend-ul trecut am avut ocazia sa ajung in Delta Dunarii pentru prima data. Totul s-a intamplat foarte repede, iar aceasta mica escapada a fost “planificata” cu doar cateva zile inainte, dupa ce Deea m-a sunat si mi-a spus: “Manuela, in weekend ne distram in Delta. Esti libera?”. Entuziasmul atingand cote maxime, evident ca raspunsul nu s-a lasat asteptat si intr-o fractiune de secunda am spus ” Let’s do this”.

Mi-am facut bagajul, mi-am luat efectiv strictul necesar (desi poate va vine greu sa credeti am avut decat o geanta de gym) si nici nu stiu cand au trecut zilele fiind apoi deja in masina in drum spre Murighiol impreuna cu Iustin, Deea si Maria, toti 4 fiind nerabdatori si pregatiti pentru ce avea sa urmeze.

Am ales sa plecam cu Agentia Discovery, iar aceasta s-a ocupat de intreaga experienta: drumul de la Murighiol cu barca pana in Crisan (localitatea unde am fost efectiv cazati) care a durat aproximativ o ora si jumatate, timp in careΒ  am admirat flora si fauna deltei pe canalelei acesteia. In egala masura, va pot spune ca am ramas surprisa de “traficul” de acolo. Este un fel de Bucuresti la ora de varf (exagerez putin), dar barcile cu turisti erau atat de multe incat fara sa vad foarte multe, mi-am dat seama de potentialul locului si de faptul ca oamenii sunt entuziasti si interesati de aceasta zona unica.

Mai mult, am avut ocazia sa vizitam cea mai nordica padurea subtropicala si de asemenea cea mai veche rezervatie naturala din Romania ce se regaseste in Letea, sa mergem cu o trasura si sa ne lasam condusi de caii salbatici, dar desigur imblanziti de localnici, sa vedem dunele de nisip si lianele incolacite de trunchiurile copacilor.

Dupa aceasta experienta, cei doritori si pasionati, au putut sa pescuiasca la pluta. Este o alta activitate frecvent intalnita in Delta, dar va recunosc, nu a fost ceva ce mi-am dorit sa incerc. Imi aminteste de cand eram mica si mergeam cu tata la pescuit si ma plictiseam destul de tare. Nu ma intelegeti gresit, am fost pentru relaxare, dar pescuitul pentru mine, necesita multa rabdare, iar mie de multe ori imi lipseste :)) Dar “captura” celor care au pescuit, va spun, a fost impresionanta.

Un lucru este cert: experienta a fost pe masura si ma bucur ca am avut ocazia sa descopar un loc atat de frumos. Avem o tara superba si este pacat ca toate vacantele pe care le avem sa se desfasoare numai in afara acesteia.

Multumesc Agentiei Discovery pentru aceasta experienta care cu siguranta mi-a ajuns la suflet.

Voi ati fost pana acum in Delta Dunarii? Sunt curioasa cum a fost experienta voastra, daca v-a placut si daca dupa terminarea vacantei ati fost super zen ca si mine β™₯

Va doresc o saptamana superba in continuare!

Kisses, M β™₯

image_1(1)

image_2(1)

image_2

image_3

image_4

image_5(1)

image_5

image_6(1)

image_7

image(1)

image

image_4(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *