Overview-Gallery-SS34
Lifestyle

The Royal Wedding + Seriale Must See cu si despre istoria Marii Britanii

 

Hi loves,

The Royal Wedding! Despre asta imi doresc sa va vorbesc astazi, dar imi doresc sa aduc in completare si cateva seriale pe care ar trebui sa le vedeti, in cazul in care va doriti sa aflati istoria din spatele familiei regale.

Toata lumea a vorbit, postat si dezbatut detaliile acestei nunti si nu este de mirare faptul ca ei  au decis sa fie diferiti si cumva angrenati in realitate. Poate putin iesit din comun, a fost faptul ca regina a decis sa le ofere consimtamantul si sa aprobe aceasta nunta, dar cu siguranta la baza deciziei a stat faptul ca Printul Harry este abia al 6 lea in linie la tron. Insa a existat precedent, cea mai recenta abdicare la tron, fortata, fiind a Regelui Edward VIII. Motivul?! Dragostea pe care o purta unei actrite divortate.

Suna familiar, nu?

Prea mult nu o sa discut despre rochie, machiaj… pentru mine au fost perfecte si mai ales potrivite noului sau rol. In plus, poate ar trebui sa invatam si noi ca “less is more”, sa invatam sa ne acceptam asa cum suntem, frumoase si unice in felul nostru. Iar Meghan cred ca este un exemplu pentru multe dintre noi.

Anyway, nu o sa va povestesc toata istoria, vreau doar sa va spun ca mie imi place extrem de mult noul cuplu regal, imi place extrem de mult de Meghan si naturaletea acesteia, iar voi, daca nu ati vazut inca serialul Suits, daca sunteti pasionati de drept si vreti sa o vedeti in calitate de actrita, give it a try.

Si acum, a venit momentul sa va recomand cateva seriale care ar putea sa va introduca putin in istoria Imperiului Britanic, devenit ulterior Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

O sa incerc sa vi le ofer intr-o oarecare ordine cronologica, asa veti putea urmarii cu mai mare interes, desi eu recunosc, le-am urmarit pe toate in urma vizionarii serialului Reign, al 4 lea de pe lista mea:

p9457007_b_v8_aa

1. The White Queen: Povestea Reginei Elizabeth Woodville ( 1437-1492), sotia regelui Edward the IV. Ramasa vaduva in urma primei casatorii cu Sir John Grey of Groby, datorita frumusetii acesteia, ajunge la casa regala unde viata o sa ii fie schimbata complet. Nu va spun mai multe, va invit sa il urmariti.

p13709518_b_v8_ad

2. The White Princess: Este practic o continuare a primului serial, ce o aduce in prim plan pe fata Reginei Elizabeth Woodville, Elizabeth of York si casnicia acesteia cu primul in dinastia Tudorilor, regele Henry VII. Actiunea se desfasoare undeva intre anii 1450-1500 si cu putina fantezie inclusa, cred ca acest serial o capteze atentia tuturor.

poster-780

3. The Tudors. Un serial bazat in totalitate pe domnia Regelui Henry al VIII lea. Aici veti putea descoperii intrigile secolului al 16lea din interiorul casei regale si povestea din spatele celor 6 casatorii ale acestuia. Asa cum este de asteptat, fictiunea o sa isi gaseasca locul si aici.

Reign_trio_poster

4. Reign. Maria Stuart, Regina Scotiei este in centrul atentiei. Tatal ei, a fost nepotul lui Henry al VIII lea, ceea ce a incurajat-o pe Maria sa emita pretentii la tron si sa lupte impotriva verisoarei ei, Regina Elisabeta I a Angliei, cea din urma fiind fiica regelui Henry al VIII lea si a lui Anne Boleyn (aceasta poveste o veti descoperi in The Tudors).

In final, Mary Stuart, este considerata ca una dintre monarhii cu cel mai tragic destin din istorie. Enjoy this one too!

 

bcjkkS23K7EKZv5vLLjqidI3Fmc

5. The Virgin Queen. Puteti descoperi povestea Reginei Elizabeth I si pentru un plus de “savoare” in cast este si Tom Hardy :)).

p14453812_b_v8_aa

6. The Crown. Si acesta nu mai are nevoie de introducere. Va este prezentata viata celei mai longevive suverane a Marii Britanii si cum a ajuns pe tron. Cum a devenit tatal ei rege, fiind fratele mai mic si greutatile prin care a trecut aceasta pentru a ajunge astazi cea mai iubita si respectata figura in intreaga lume, cu o domnie de peste 66 ani.

Sper sa va faca serile mai frumoase aceasta selectie de seriale si desigur, pentru cei pasionati, sa cautati mai multe fapte reale din istorie, asa cum am facut si eu, fiind in cele din urma fictiuni combinate cu realitatea pentru a atrage publicul ♥

P.S.: Daca aveti si voi alte sugestii de seriale, sa stiti ca sharing is caring! Acestea sunt cele vizionate si descoperite de mine, insa cu drag m-as uita si la altele!

Kisses, M ♥

Source of the Royal Wedding Picture: Getty Images

 

2 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *