FFW Modement
Inspirations Lifestyle Looks Travel

Feeric Fashion Week Day 3 & 4

 

Hi loves,

Asa cum va tot spun, Feeric Fashion Week, din punctul meu de vedere, nu inceteaza sa uimeasca prin inovatie si efortul depus pentru tot ce se intampla in aceasta saptamana. Fiecare locatie in care mergem este superba iar ziua a3a nu a facut exceptie.

Ziua a inceput cu o prezentare la Cariera de Piatra din Turnu Rosu. Poate ati vazut deja tinuta mea, care desigur, era mai potrivita pentru a 2a prezentare ce a avut loc la Castelul de lut, dar totusi am reusit sa ma descurc eroic, cu fusta lunga in brate, pe tocuri :))

Dar cum spuneam, prima prezentare de la Cariera de Piatra a fost incredibila. Acest loc a devenit podium pentru designerii susținuți și promovați de Agenția The Secret Code of Fashion, o platformă internațională, inițiată de Myra Postolache și specializată în relații publice și strategie de brand, cu sediul în Milano, care se ocupă de organizarea de evenimente bazate pe cercetarea de modă. Prezentarea de modă ce a avut loc la cariera de piatră așezată la poalele munților s-a făcut remarcată prin ținutele lejere, în culori de roșu, nuanțe de roz pal sau galben deschis, purtate atât de manechinele feminine, cât și de cele masculine.

FFW TSCOF

20247807_1560280467356656_3437374171004460372_o

20157567_1560281160689920_7117202762064864434_o

Moda s-a mutat, apoi, la aproape 50 de kilometri de Sibiu, la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus. Sincer va spun, abia asteptam sa ajung in acest loc feeric si sa ma bucur de el si de fapt de locurile frumoase pe care le avem la noi in tara dar care nu sunt promovate suficient de mult. Este a doua oara cand ajung la acest Castel si in continuare imi place si sper sa revin, de ce nu si anul viitor la o noua editie de Feeric.

Colecția brandului din Hong Kong, Modement, s-a remarcat prin tăieturi minimale ce au redat fidel fragmente din cultura asiatică. Brandul a luat ființă în 2010 și s-a lansat oficial în 2013, la Hong Kong Fashion Week.

20121212_1559205847464118_3415991779183807734_o

20232240_1559205504130819_7030338359220354297_o

Casa Artelor și Podul Minciunilor, s-au transformat apoi în podium pentru colecția designerului grec Marios Karavasilis.  “<<Avaton>> este o colecție ce duce cu gândul la o lume locuită de eroi și personaje cufundate în propria lor mitologie, o colecție ce trece dincolo de limite”, spune designerul despre propria sa colecție. Paietele, dantela, satinul și blana ecologică, combinate cu tonuri de argintiu, auriu, negru, alb și roșu, cu genți mână și alte accesorii pe cap, au stârnit admirația tuturor iubitorilor de modă prezenți la eveniment.

Seara a început cu eleganță, mister, dragoste, sensibilitate și pasiune, pe Feeric Venue, la Redal Expo. Cea care a deshis seria prezentărilor, după ora 22, a fost Natalia Manza, a cărei colecție s-a remarcat prin croielile și broderia exclusiviste, țesăturile scumpe, dantela Chantilly, mătasea naturală și cristalele Swarovski care au decorat ținutele. „Creaţiile oglindesc lumea interioară a femeii, întregul său sufletesc,  aducând la lumină o fuziune a gândurilor și a sentimentelor acesteia, un adevărat caleidoscop de personaje întruchipate într-unul singur” își descrie colecția Natalia Manza. Excentricitatea și emoția au fost cele care au definit, în continuare, colecția semnată de Alisha Pretty, care a redat, prin ținutele create, după cum spune chiar designerul, propria ei personalitate.

Ultima colecție, semnată de Lui by Luiza, a fost inspirată din filmul lui Federuci Fellini. „Dolce Lady este, în principal, o colecție desprinsă din emoțiile mele, din ceea ce trăiesc acum și ceea ce doresc să exprim. Conceptul <<la dolce vita>> este un stil de viață, un fel de neliniște indolentă în fața problemelor reale cu care ne confruntăm” a spus designerul care a cuprins în prezentarea sa eleganța, senzualitatea și intenstitatea emoțiilor.

Cea de-a treia zi a Feeric Fashion Week 2017 s-a încheiat cu o prima petrecere Mysterium, la Redal Expo. Petrecerile vor continua în fiecare seară, începând cu ora 23.

FFW Karavasilis

Cea de-a patra zi a celui mai important festival de modă din Europa de Est a adus noi spectacole inedite. Joi, au avut loc prezentări de modă în cadrul cărora modelele au defilat pe muzică militară sau au realizat scurte jocuri de rol, ca să pună în evidență colecțiile designerilor. Seara, volumele, supramodelele, materialele reciclabile sau care amintesc de simbolurile păcii au fost printre elementele colecțiilor prezentate pe Feeric Venue.*

Primul show i-a aparținut cunoscutului designer Bianca Popp, care și-a prezentat noua colecție  pe muzica fanfarei Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, instituție care a realizat și decorul evenimentului de modă din curtea Fabricii Boromir, un decor încărcat de elemente militare, autovehicule sau echipament de luptă. Colecția sa a cuprins ținute feminine și masculine, creative, care au urmărit liniile  arhitecturale și  volumele , fiind alcătuite din materialele  neconvenționale.

FFW Day 4 Foto dragos dumitru (22)

 

FFW Day 4 Foto dragos dumitru (34)

FFW Day 4 Foto dragos dumitru (14)

Povestea de dragoste a designerilor Charles & Ron a fost transpusă, apoi, în colecția “Amare Argentum”, o colecție inspirată din cultura malteză și prezentată la FFW 2017 joi, de la ora 17, în Fabrica Boromir, pe linia de producție a pufarinilor. Cei doi designeri sărbătoresc 25 de ani de când s-au cunoscut și au devenit un cuplu. “Această colecție este menită să inspire clienții, să facă parte din povestea noastră de dragoste și să iubească stilul mediteranean și Malta, țara în care se află casa noastră de modă”, au spus cei doi designeri. Colecția se remarcă printr-o vastă paletă de culori inspirată de apusul de soare mediteranean și a fost accesorizată cu bijuterii din piele de căprioară ori pene. Charles și Ron au creat și încălțămintea, respectiv cizmele și pantofii, cărora le-au adăugat bijuterii din lemn.

La ora 20, Alina Moza a cucerit Piața Mare, unde și-a prezentat, cu sprijinul Muzeului Național Brukenthal, “Discipolii armoniei”, după cum este conceptul colecției toamnă – iarnă 2017 – 2018. Prezentarea de modă a cuprins și jocuri de rol ale modelelor, care au redat atmosfera dintr-un atelier de creație. “Obiectivul acestei colecții este acela de a promova un stil de viață sănătos și sustenabil, ajutându-se de o multitudine de forme geometrice. Fiecare formă geometrică are vibrația ei specifică”, a spus Alina Moza.

Pe Feeric Venue, de la ora 22, s-a demonstrat cum materialele pot fi reciclabile și deveni, astfel, o artă. Asta a făcut Retno Tan,  designerul indonezian care pledează împotriva distrugerii mediului Oceanului din Indonezia.

Designerul argentinian Pimpi Smith a revenit, pentru a doua oară, pe podiumul Feeric Fashion Week, de această dată cu “#PeaceForever”, o colecție de genți ce are la bază mesajul de pace al lui John Lennon și filosofia lui de viață. “Această colecție este o demonstrație tăcută a simbolurilor de pace și dragoste, de lumini aprinse și mâini care se ajută reciproc, sugerând solidaritate și unitate”, a spus Pimpi Smith. Prezentarea sa de modă s-a încheiat tocmai în acest spirit, modelele venind, la sfârșitul defilării, cu lumânări aprinse, pe care le-au dăruit spectatorilor.

În continuare, Visori a prezentat o colecție în care a arătat că pielea poate deveni o principală sursă de inspirație. Colecția “Sutura” a cuprins materiale aspre, iar principala culoare a ținutelor a fost roșu.

Le Pampillon a încheiat seara pe Feeric Venue, cu ținute supradimensionate și cu look-uri avangardiste. Colecția “X-Art” reprezintă, potrivit designerului Manuel Pampillion, renașterea artei. “<<X-Art>> este începutul unei noi ere. Este forța și întunericul oamenilor. Este renașterea artei și a umbrelor sale”, a adăugat designerul.

Cea de-a patra zi s-a încheiat cu un afterparty by Mysterium.

 

Afis FFW 2017

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Jidvei

Parteneri: Banca Transilvania, AutoSchunn, Therme București, Lenor, Boromir

Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Olandei la București, Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, Istituto Europeo di Design, Mad Mood Milano, Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal Astra, Primăria comunei Rășinari, Redal Expo, Buonavista, Campari, Happy City, Sens Media, VIP Security .

image_2

image_3

IMG_3062

IMG_3070

IMG_3091

IMG_3096

Tinuta a fost compusa din:

Rochie: Stada Boutique

Geanat: Modele similare AICI

Sandale: Fashion Up

 

 

2 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *