dsc_4334
Inspirations Lifestyle

Pantofii: Pasiune sau Povara?!


Fetelor, astazi vreau sa vorbim despre o pasiune pe care sunt sigura ca o impartasim toate si anume cea pentru pantofi si in general cei cu toc.

Alegerea este usor de inteles: pantofii cu toc mereu o sa ne faca picioarele sa arate mai lungi si mai subtiri, o sa parem mai inalte si desigur, atitudinea este mereu corespunzatoare… la inaltime!!

Nu stiu daca ati avut rabdarea de a va numara perechile de pantofi vreodata, eu am facut acest lucru acum ceva timp, dar am decis sa ma opresc din a le mai numara fiindca nu ma ajuta la nimic, in sensul ca nu o sa ma opresc daca stiu ca am ajuns la 100 de perechi sau o sa intru in panica daca am decat 10.

In egala masura, multe dintre noi poate am renuntat la ideea de a strange bani pentru o masina spre exemplu si am decis sa ne lasam purtate de noua pereche de pantofi care cu siguranta ne va duce unde dorim… la fel ca o masina nu? :)) Deci putem spune ca banii au fost cheltuiti cu acelasi scop ♥

Fie ca vorbim de pantofi cu toc de firma, pantofi facuti pe comanda, incaltaminte de piele sau incaltaminte ce nu a costat o avere, toate necesita atentia noastra fiindca ele sunt cele care ne completeaza fiecare tinuta si care ne ajuta sa stralucim in momentul in care le purtam.

In timp ce va scriu aceasta postare, ma uit lung la dulapul alocat pantofilor si ma intreb cand am purtat ultima data o pereche de sandale roz cu un siret extrem de lung?! Raspunsul nu il stiu, dar stiu ca sunt extrem de greu de incaltat fiindca trebuie de fiecare data sa aranjez sireturile pentru a arata cat mai estetic iar acest proces dureaza 10 min la fiecare picior… extenuant as putea spune insa mereu ma consoleaza faptul ca arata interesant si imbraca piciorul foarte frumos. Nu sunt pregatita sa le pun pe blog sale si imi spun ca o sa le port curand, ca sa nu am un termen exact care sa ma preseze.

La fel se intampla si cu o pereche de sandale bej cu tocuri ametitoare. Cand o sa le port?! Nu stiu, dar sigur o sa se iveasca o ocazie in care o sa am nevoie de ele asa cum sunt, ca model si cu tocul inalt ♥

Concluzia? Nu mereu ne cumparam pantofii cu toc de care avem nevoie. Mereu cumparam impulsiv, pentru ca se potriveste cu o tinuta anume sau pentru simplu fapt ca sunt extrem de frumosi. O sa imi spuneti ca nu sunt la fel cu ce avem deja in garderoba si o sa fiu complet de acord cu voi. Nicio pereche nu seamana cu cealalta, chiar daca singura diferenta este culoarea. Insa niciodata nu vom spune ca avem mai multe perechi decat este necesar.

Desigur, exista si o parte neplacuta la a detine un numar mare de perechi de pantofi: stocarea acestora ce tine atat de un spatiu efectiv in care sa le putem pune cat si de modul in care le punem pentru a le pastra cat mai bine si pentru a nu se deteriora, decolora sau prafui. Nu in ultimul rand, este foarte important sa nu uitam de anumite perechi si cum facem pentru a ne aminti mereu de ele?!

Aici vin in ajutorul vostru cu cateva sfaturi:

  1.  In primul rand, incercati sa pastrati cutiile lor pe cat posibil, macar la jumatate dintre ele.
  2.  Alegerea dulapului este foarte importanta. Eu am unul ce este dispus in 6 rafturi, iar pe fiecare raft incap cate 6 perechi de incaltaminte. De obicei, aici se afla perechile pentru un sezon pe care cu siguranta o sa le port.
  3. Deasupra acestuia, am decis sa pun cutiile perechilor de incaltaminte care stau la “iernat” iar pe fiecare cutie este lipit un tag cu perechea de pantofi ce se afla in aceasta, doar si vara purtam bocanci nu?! In acest fel, o sa gasim foarte usor perechea pe care o cautam, iar in timp ce ne uitam dupa aceasta, o sa citim si alte tag-uri ce contin descrierile altor pantofi si ne vom aminti de ele.
  4.  Este foarte important ca la schimbarea fiecarui sezon, inainte de a schimba pantofii pe care nu ii mai purtam, cu cei pentru urmatorul sezon, sa curatam foarte bine fiecare pereche de pantofi inainte sa ii punem in cutii. Motivul este foarte simplu: praful poate deteriora materialul din care sunt confectionate perechile de pantofi, iar daca o sa ii curatam dupa cel putin 3 luni, culoarea sau textura nu o sa mai fie la fel.
  5.  Pastrati mereu flecurile pantofilor. Daca sunteti active si mereu pe drumuri, flecul o sa se toceasca primul. Eu am intr-o cutie, pungute cu fiecare pereche de flecuri. Desigur ca nu mai stiu exact asocierea lor cu pantofii insa este foarte usor sa le comparam si astfel sa gasim exact ce cautam. Si sa nu uitam ca un flec tocit este complet inestetic si trebuie schimabat de cate ori este necesar.
  6. Pastrati mereu perechile de pantofi ce se potrivesc in fiecare sezon la vedere. Aici putem include pantofii de tip stiletto, bocancii ce merg atat purtati iarna pe partie cat si cu o pereche de blugi scurti.
  7.  Nu pastrati pantofii ce s-au zgariat sau deteriorat datorita purtatii. Acesta as putea spune ca este principalul defect al pantofilor cu toc subtire. Eu am avut cateva perechi carora le-am zgariat tocul si mereu am zis ca o sa ii duc la un atelier sa ii repare. Dar acest lucru nu s-a intamplat. Daca sunteti mai hotarate si reparati pantofii mai repede ii puteti pastra dar daca deja trec cateva luni, cu siguranta acest lucru nu o sa se intample iar spatiul o sa fie ocupat… degeaba.

Si sa nu va aud ca pantofii cu toc purtati o perioada indelungata provoaca dureri de picioare. Acesta este doar un compromis pe care il facem pentru a arata bine. Suna superficial dar este un rau necesar as putea spune asa cum este si cu machiajul care ne afecteaza tenul in timp dar tot continuam sa il aplicam, la fel este si cu epilatul care desi doare il efectuam cel putin o data pe luna, parul il indreptam, ondulam si iar indreptam desi il degradeaza si lista poate continua.

Femeile trebuie sa fie mereu frumoase si fiindca suntem si puternice, nimic nu ne sta in cale. Nu credeti? ♥

 

“ Cu acest articol particip la concursul pentru bloggeri organizat de FashionUp.ro cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc. Premiul constă în 12 perechi de pantofi cu toc. În perioada 14-21 septembrie, pe www.fashionup.ro toată încălțămintea cu toc are 20% extra reducere!”

Si acum astept sa imi spuneti daca voi preferati pantofii cu toc sau fara toc? Eu cu siguranta o sa aleg mereu tocurile in detrimentul confortului, mai ales atunci cand este necesar ♥

Kisses, M ♥

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *